Ledelse og bæredygtighed

Det skorter ikke på diskurser om bæredygtighed, klimamål, grøn omstilling m.v. Som leder skal du kunne navigere i både den globale og lokale dagsorden for bæredygtighed og modulet trækker på nyeste viden om bæredygtighed, sat i et ledelsesmæssigt perspektiv.

Formålet: Formålet med dette diplomfag er at give dig viden, færdigheder og kompetencer til at lede og udvikle din ledelse ud fra en overordnet bæredygtighedsforståelse. Du bliver trænet i at anvende og formidle din viden direkte i din organisation.

Hvordan er undervisningen tilrettelagt? Modulet tager udgangspunkt i dine konkrete ønsker og udfordringer i forhold til at lede bæredygtighed. På dag 1 starter vi med den globale agenda og din organisation i det.

Dag 2 bevæger vi os videre ind de organisatoriske elementer, for at få dybere indblik i, hvordan mindset strukturer og kulturer kan påvirke arbejdet med bæredygtigheden. 

På dag 3 har vi relationelle elementer i fokus og arbejder med, hvordan vi kan bruge sprog, spørgsmål, positioner, følelser og forholdemåder til at lede bæredygtigt og lede bæredygtigheden?

Dag 4 har fokus på dig som leder og din position som rollemodel. Hvordan leder du dig selv bæredygtigt – og hvor kan du sætte ind for at lykkes i ledelsen af bæredygtighed?

Dag 5 er tilegnet overblik over perspektiver, teorier, metoder og værktøjer – relateret til din praksis. Og så gør vi klar til eksamen.

Selve undervisningen: Modulet er tilrettelagt så vi tager udgangspunkt i et af dine konkrete bæredygtighedsprojekter. Hvis du ikke medbringer et konkret projekt, vil vi ved hjælp af fagets teorier og metoder samarbejde om definering af et meningsfuldt et af slagsen. Dit konkrete bæredygtighedsprojekt vil blive gennemgående på vores dage sammen og intentionen er at du igennem det konkrete arbejde med projektet, kontinuerligt krydret med teori og metoder, vil opleve en kvalificering og mulighed for direkte implementering i din praksis.

Eksamen vil være med udgangspunkt i dit bæredygtighedsprojekt.

Varighed: 35 lektioner

Det valgfrie modul afsluttes med kombinationsprøve.

Primær intern censur

Modulet bygger videre på temaer og perspektiver fra de obligatoriske moduler.

Underviser og gæster:

Underviser er Heidi Nørby-Jæger https://www.linkedin.com/in/heidi-n%C3%B8rby-j%C3%A6ger-7681596. Heidi er erfaren underviser på diplom og har en særlig interesse for og kompetence i at hjælpe ledere i udvikling af et bæredygtigt arbejdsliv.

På modulet får vi ligeledes gæster udefra, som særligt vil repræsentere globale og strukturelle, strategiske elementer af ledelse og bæredygtighed.

På dag 1 får vi besøg af Roar Seeger; CEO EMEA & Asia-Pacific at Jiawei Renewal Energy https://www.linkedin.com/in/roar-seeger-2a0465/


På dag 2 får vi besøg af Jan Bagge; Vicedirektør på ZBC; https://www.linkedin.com/in/janbagge/


På dag 4 får vi besøg af James Høpner, Efteruddannelseschef hos PLO: https://www.linkedin.com/in/jameshopner/.